FAQ

Q&A’s Badeendenrace

 1. Wat is de badeenenrace?
  Op woensdag 24 juli gaat Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant een Badeendenrace organiseren in de Piushaven in Tilburg. Dit vindt plaats in de week van de Tilburgse Kermis. Via de website badeendenracetilburg.nl kan men symbolisch een badeendje adopteren of bij de verkooppunten kopen. Daarnaast worden de eendjes ook tijdens de Tilburgse Kermis verkocht. Elk badeendje heeft een uniek (lot)nummer. Tijdens de race zijn diversen prijzen te winnen. De hoofdprijs is een jaar lang gratis rijden in een Citroën C1, kijk voor meer prijzen op de website.
 2. Waarom organiseert u dit?
  Wij organiseren de badeendenrace met name om geld in te zamelen voor Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant, dit jaar met name voor het realiseren van een nieuwe Ronald McDonald Huiskamer in het nieuwe Moeder en Kind centrum in het ETZ. Wij krijgen geen subsidie en zijn afhankelijk van sponsoren en donaties. Daarnaast is het goed om als Huis nog beter bekend te raken in Tilburg en omgeving. En daar helpt zo’n mooi evenement aan mee.
 3. Wat zijn de verwachte opbrengsten?
  Wij hopen 15.000 badeendjes te verkopen a 5 euro per stuk (lot) Als ons dat lukt hebben we € 75.000 aan inkomsten
 4. Wat is de investering om deze actie mogelijk te maken?
  De begroting die we hebben samengesteld bedraagt aan kosten € 10.000,--. Waarin O.a. de huurkosten voor de eendjes, het parcours en drukwerk van de lotjes en divers reclamemateriaal (vlaggen en posters). We hopen hiervan ook veel gesponsord te krijgen zodat de opbrengst zo groot mogelijk zal zijn.
 5. Wat gaat u met de opbrengst doen?
  De opbrengst komt geheel ten goede aan de realisatie van de nieuwe Ronald McDonald Huiskamer in het nieuwe Moeder en Kind Centrum in het nabije ETZ. Wij krijgen geen subsidie en zijn afhankelijk van donaties, acties en sponsoring van bedrijven.
 6. Hoe wordt de winnaar getrokken?
  Het eendje dat als eerste door de finish komt wordt als winnaar aangemerkt. De notaris ziet toe op een correcte verloop van de race en controleert aan de hand van de verkooplijst of het winnende eendje/eendenlotje ook verkocht is.
 7. Is dit niet slecht voor het milieu?
  Het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant hecht veel waarde aan milieu en veiligheid en heeft het behoud van flora en fauna hoog in het vaandel staan. De (bad)eendjes zijn ingehuurd en zijn genummerd en worden ook daarna weer hergebruikt. Langs het parcours in de Piushaven worden drijvers in het water geplaatst die ervoor zorgen dat er geen eendjes achterblijven.
 8. Waarom op de Tilburgse kermis?
  De Tilburgse kermis is een begrip in heel Nederland. En dit jaar al voor de 452e keer. Dat wordt natuurlijk groots gevierd. Niet alleen met de vernieuwing van de kermis maar ook deze mooie acties voor ons Huis. Wij zijn al vele jaren het gekoppelde goede doel aan deze Kermis.
 9.  Gaat u dit volgend jaar weer doen?
  Dat hopen wij natuurlijk wel. Net zoals roze maandag, blauwe zondag... en nu ook een gele woensdag! Wij gaan ervoor.
Badeendenrace Tilburg parcour