Spelregels Badeendenrace XL

Met jouw XL-eend maak je twee keer kans op een mooie prijs!

Beide winnaars winnen, naast de eeuwige roem ook aandacht in de lokale weekbladen en op social media!

De spelregels voor de mooiste XL-Duck

Een professionele jury beoordeelt alle gepimpte ducks aan de hand van: Originaliteit, creativiteit, kwaliteit van de afwerking, gebruikte materialen, kleur, passend bij jouw bedrijf en/of passend bij de actualiteit. De eend die op alle categorieën het hoogst scoort, wordt uitgeroepen tot de mooiste eend!

De spelregels voor de snelste XL-Duck

Jouw XL-Duck mag enkel op puur natuurlijke water- en windkracht van start naar finish gaan. Met andere woorden: kunstmatige, elektrische aansturing of voortstuwing zijn niet toegestaan. TIP: zet jouw XL-Duck, om te voorkomen dat deze ‘omvalt’ op een plateau (van maximaal 50 bij 50 cm) of geef hem extra gewicht.

Lever jouw XL-Duck tijdig in!

Lever jouw fraai gepimpte XL-Duck in bij de Albert Heijn XL in Tilburg. Dat kan tot uiterlijk 3 dagen voor de Badeendenrace tussen 9.00 en 16.00 uur. Geen tijd? Neem hem dan op de dag zelf mee naar de Piushaven en lever 'm voor 15:00 uur in bij Harboury. Vergeet niet de XL-Duck te voorzien van jouw bedrijfsnaam (op een apart briefje of onderop). De eenden krijgen tot de dag van de Badeendenrace XL een mooie plek bij de Albert Heijn XL, zodat iedereen jouw ‘kunstwerk’ kan bewonderen. Tijdens de race verschijnt jouw XL-Duck aan de start van de Badeendenrace XL. Wij zorgen voor het transport. Zorg jij voor de aanmoediging? Je mag jouw eend na de race meteen mee naar huis nemen.

Milieu

Het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant hecht veel waarde aan milieu en veiligheid en heeft het behoud van flora en fauna hoog in het vaandel staan.

Het is niet de bedoeling om schade toe te brengen aan het milieu. Daarom heeft de organisatie alle mogelijke maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat belasting van het milieu wordt voorkomen.

Langs het parcours in de Piushaven worden drijvers in het water geplaatst die ervoor zorgen dat er geen XL-badeenden achterblijven. De XL-badeenden mogen overigens niet kunnen zinken.

Aan het eind van het parcours worden meerdere fuiken geplaatst om de eendjes op te vangen. Dit is niet alleen van belang voor het bepalen van de winnaar, maar uiteraard ook om te voorkomen dat er ook maar één eendje doorstroomt na het stuk waarop de finish is gelegen. Het parcours is in dat kader ook sterk beperkt in lengte, zodat het overzichtelijk is en alle XL-eenden eenvoudig kunnen worden verwijderd.

De organisatie heeft toestemming van Projectbureau Piushaven, waarbij aan de nodige strenge richtlijnen moet worden voldaan. Ook de vergunning van de Gemeente Tilburg stelt strikte voorwaarden.

Je kunt er dan ook van op aan dat de organisatie zich daaraan zal houden.

De Badeendenrace XL

Het startschot voor de Badeendenrace XL wordt op om 16.00 uur gegeven. Locatie: Piushaven in Tilburg. Wij wensen je veel succes en plezier!

Parcours Badeendenrace Tilburg 2019